Rekonstrukce elektroinstalace a osvětlení v panelovém bytě

lhd20x20_barevne.jpg_large_greyboxRekonstrukce elektroinstalace a osvětlení v panelovém bytě

Původní elektroinstalace panelových objektů je zcela zastaralá a nevyhovující.
Existuje celá řada příčin způsobující závady v elektroinstalaci, které jsou poplatné době výstavby panelových objektů:
• zastaralé a podhodnocené elektrorozvody,
• hliníkové kabely za hranicí životnosti = poruchovost a nebezpečí požáru
• chybí ochranné proudové chrániče,
• nedostatečný počet zásuvek a jejich nevhodné situování,
• poddimenzování stávajících zásuvek -problémy spojené s přetížením rozvodů
• a mnoho dalších.

 

Postupná celková rekonstrukce elektroinstalace v panelovém bytě je nevyhnutelná. Ukládání nových elektrických rozvodů pod omítku není u těchto objektů možné. Sekání či frézování s ohledem na statiku panelových domů je velmi sporné, navíc by tento způsob znamenal kompletní vystěhování nájemníků na dobu rekonstrukce zcela mimo byt.

 

Rekonstrukce bytových elektrorozvodů má mnoho výhod:
• bezpečnost a vysoká funkčnost

• rychlost a komplexnost při montáži.

• montáže „za provozu“ – nízké finanční náklady,

• rozvod na míru přesně podle požadavků zákazníka

• více zásuvkových obvodů – konec přetížení

 

Chcete mít jistotu, že Váš elektrický rozvod je v pořádku a vyhovuje normám?

Povrchové úložné systémy pro panelové domy
Nabízíme elegantní řešení, kterým je pokládka kabelů do povrchových úložných systémů, připravených speciálně pro sanaci panelových domů. Tento systém byl mimo jiné například úspěšně použit při rekonstrukcích panelových staveb v Německu.
Možnost výběru typů úložných systému KOPOS a REHAU

 

Snadno, rychle a bez stěhování
Díky nenáročnosti a rychlosti montáže tohoto systému se může pokládka nových rozvodů provádět, aniž by bylo nutné vystěhovat obyvatele bytu. Doba montáže je zkrácena na minimum, především díky snadnému upevnění kanálů na panel, rychlé instalaci kabelů, přístrojů a tvarových dílů. Jednou z hlavních výhod povrchového úložného systému je jeho následná flexibilita. Kdykoliv lze velmi jednoduchým způsobem posouvat zásuvky a spínače při změně dispozic bytu, instalovat nové přístroje nebo vkládat nová kabelová vedení.
Od rozvodové skříňky ke spotřebičům 
Při kompletní renovaci elektrických rozvodů vám bude nainstalovaná nová rozvodová skříňka s jističi, měděné vodiče v kabelech z PVC s tepelnou odolností do 80oC a zásuvky (jejich design je na vás). Podle aktuálních norem vám elektrikář nainstaluje i proudové chrániče, které přeruší dodávku proudu do svého okruhu v případě, že začne unikat mimo síť. Pokud například vaše dítě strčí do zásuvky hřebík, chránič únik proudu rozpozná a proud přeruší.
Koncepční dělení elektrických obvodů 
V každé obytné místnosti by měly být alespoň dva různé obvody, každý samostatně jištěný. Jde minimálně o jeden světelný a jeden zásuvkový obvod. Každý může být určen pro více místností.
Cíleně a důsledně

Elektroinstalace patří z hlediska bezpečnostních předpisů mezi vyhrazená zařízení. Před rekonstrukcí zpracujeme prováděcí studii, případně projekt a po dokončení realizace zajistíme zpracování revizní zprávy

 

Bezpečnost především 
Pokud není vše do detailu vyřešeno a správně provedeno, není bezpečný celý dům. I malý požár může ovlivnit život v panelovém domě na několik let, díky vodě, která se může dostat velmi daleko od místa hašení. Následky požáru ale mohou být mnohem horší. Přetížený prodlužovací kabel může způsobit i při bleskurychlém zásahu škody vyšší než je cena pár zásuvek navíc, a když nikdo nezasáhne do dvou minut, tak má problémy celý dům.
Co na závěr?
Elektroinstalační práce jsou složitou tematikou a je třeba je svěřit do rukou odborníků. Věříme, že kvalitně sepsaná elektroinstalace vám zpříjemní bydlení. Vaše domácí spotřebiče budou dobře fungovat pouze tehdy, pokud dostanou napětí, které nebude kolísat vlivem poruch či poddimenzovaných rozvodů.

Comments are closed.